Co Dekker uw specialist voor alle vloerverwijdering

Vloerverwijdering zonder zorgen

U bent op zoek naar een vloerverwijderaar? Kies dan voor professionaliteit, en beoordeel de prijs in relatie tot de kwaliteit. Bij vloerverwijdering kunnen veel problemen optreden, zowel tijdens de werkzaamheden als wat betreft het uiteindelijke resultaat. Die moeilijkheden voorkomt u door Co Dekker in te schakelen. Wij verwijderen uw vloer snel en efficiënt met moderne apparatuur. Zo wordt een optimaal resultaat bereikt terwijl problemen worden voorkomen.

Voor elk type vloer weten wij wat de beste aanpak is. Of het nu gaat om het weghalen van bijvoorbeeld tapijt, parket, tegels, een kunststofvloer of een ander soort vloer, bij Co Dekker kunt u rekenen op een uitstekend resultaat.

In situaties waar het verwijderen van vloeren geluidshinder kan veroorzaken kunnen wij de werkzaamheden op aangepaste werktijden verrichten, bijvoorbeeld 's avonds, 's nachts of in het weekend.

Wij verwijderen:

 • • Parketvloeren
 • • Tegelvloeren
 • • Zandcement dekvloeren
 • • Egaline
 • • Elastische vloerbedekking (o.a. Rubber, PVC, Vinyl, Linoleum)
 • • Tapijt
 • • Systeemvloeren
 • • Kunststof vloeren (o.a. Gietvloeren, Troffelvloeren, Siergrind, Coatingvloeren)
 • • Sportvloeren
 • • Alle type lijmresten
 • • Trapbekleding, lijmresten en schilderklaar maken

Vloerverwijdering zonder zorgen

Valkuilen bij vloerverwijdering

Om bij het installeren van een nieuwe vloer een in alle opzichten hoogwaardig resultaat te realiseren moet in principe eerst de bestaande vloer worden verwijderd. Ook bij het verlaten van een gehuurde ruimte krijgt men vaak met vloerverwijdering te maken.

De problematiek in verband met vloerverwijdering wordt door vooral particulieren nogal eens onderschat. Vaak wordt gedacht dat dit weliswaar een zware en hinderlijk klus is, maar dat er eigenlijk verder niets verkeerd bij kan gaan. Daarom besluiten mensen soms om dit karwei dan maar even zelf op te knappen. Ook komt het voor dat men in zee gaat met een niet in vloerverwijdering gespecialiseerd klusbedrijf of een heel goedkope aanbieder waar men verder niets over weet.

Men realiseert zich niet dat bij vloerverwijdering heel wat problemen kunnen optreden, zowel tijdens de werkzaamheden als wat betreft het uiteindelijke resultaat. Maar het is gelukkig ook heel goed mogelijk om het verwijderen van een vloer vlot en probleemloos te laten verlopen. Daarvoor is in principe alleen nodig dat u op de hoogte bent van de mogelijkheden en valkuilen op het gebied van vloerverwijdering.

Daarom dit artikel, waarin we voor u op een rij zetten welke aspecten bij het kiezen van een vloerverwijderaar vooral van belang zijn. Dat we bij Co Dekker vloerverwijdering voor de genoemde aandachtspunten gunstig scoren is niet toevallig, want wij zijn al vele jaren gespecialiseerd in professionele vloerverwijdering. Meer informatie daarover vindt u elders op onze site.

Vloerverwijdering is vakwerk

Onze eerste en belangrijkste tip is: laat het project uitvoeren door een op het gebied van vloerverwijdering vakkundig bedrijf. Vloerverwijdering is vandaag de dag een professioneel specialisme. Een vakman op het gebied van vloerverwijdering werkt met moderne apparatuur en volgens beproefde methodes. Voor elk type vloer is een bepaalde aanpak de beste en een professional past die meest geschikte methode snel en doelmatig toe. Zo wordt een optimaal resultaat bereikt terwijl problemen worden voorkomen.

De voordelen van vakkundige vloerverwijdering worden duidelijk als de werkwijze en het resultaat worden vergeleken met een niet-professionele aanpak. Dan blijkt dat bij vloerverwijdering door een vakman het project vlot verloopt, de ondervloer in goede staat blijft, er nauwelijks stofproblemen zijn en de geluidshinder minimaal is.

Een expert op het gebied van vloerverwijdering en ondervloeren werkt snel en efficiënt, want hij heeft de kennis, ervaring en apparatuur om het karwei op de juiste manier uit te voeren. Dus bedenk u nog wel even voor u zelf, al dan niet met hulp van een handige kennis, die vloer gaat verwijderen. Wees ook behoorlijk argwanend met betrekking tot goedkope aanbiedingen van prijsvechters en klusbedrijven. Beoordeel de prijs altijd in relatie tot de kwaliteit die de aanbieder kan leveren.

Speciale apparatuur en werkmethode

Als het gaat om vloerverwijdering dan is het spreekwoord "Goed gereedschap is het halve werk" bijzonder toepasselijk. Bij professionele vloerverwijdering wordt voor elke situatie en elk type vloer de meest geschikte apparatuur gebruikt. Terwijl het niet-professioneel verwijderen van een vloer een zwaar en hinderlijk karwei kan zijn verloopt het project bij vakkundig gebruik van het juiste gereedschap vlot en zonder overlast.

Zo zal een vakman bijvoorbeeld voor het verwijderen van over het hele oppervlak verlijmd linoleum, pvc of tapijt een machinale stripper gebruiken. Daarmee wordt de vloerbedekking in repen gesneden en tegelijk van de ondervloer losgemaakt. Voor andere vloersoorten, zoals keramische tegels of natuursteen, heeft een professionele vloerverwijderaar eveneens speciale apparatuur beschikbaar.

Van belang is verder dat er wat betreft de gebruikte technologie tussen professionele aanbieders nog weer aanzienlijke verschillen kunnen bestaan. Zo werken we bij Co Dekker bijvoorbeeld met extra praktische machines die dankzij hun geringe afmetingen en het feit dat ze accu's als stroombron gebruiken overal ingezet kunnen worden. Door het voor elke situatie toepassen van de meest geschikte apparatuur en methode kunnen vaak heel wat arbeidsuren worden bespaard. Daardoor kan een specialist op het gebied van vloerverwijdering uiteindelijk zelfs goedkoper blijken te zijn dan een algemeen klusbedrijf.

Ondervloer moet heel blijven

Bij vloerverwijdering moet rekening worden gehouden met het probleem dat door het weghalen van de vloerbedekking beschadigingen aan de ondervloer kunnen ontstaan. Een professioneel vloerbedrijf zal daarom pas na beoordeling van de bestaande situatie beslissen hoe en met welke apparatuur het project zal worden uitgevoerd.

Als opdrachtgever doet u er verstandig aan om duidelijk met de vloerverwijderaar af te spreken dat het risico op mogelijke beschadigingen van de ondervloer zoveel mogelijk zal worden beperkt. De kans op beschadiging is bijvoorbeeld zeker aanwezig als de vloerbedekking heel vast op de ondervloer verlijmd is. Het risico is extra groot als de vloerbedekking met een ingewerkte lijmlaag op een zachte houten ondervloer vastzit.

Ook is belangrijk hoe de garantie is geregeld als er toch kleine beschadigingen in de ondervloer ontstaan. Als de vloerverwijderaar, zoals Co Dekker, ook ondervloer-specialist is dan kan hij eventuele beschadigingen zelf vakkundig herstellen. Gaat het daarentegen om een bedrijf zonder ondervloer-deskundigheid dan moet duidelijk worden afgesproken wie het eventueel herstellen van de ondervloer moet betalen.

Verder kunnen ook op de ondervloer achtergebleven lijmresten een probleem vormen. Deze moeten zorgvuldig worden verwijderd. Ook wat dit betreft is het belangrijk om goede afspraken te maken. De beste oplossing is om een vloerverwijderaar te kiezen die ook professionele verantwoording voor de ondervloer kan nemen, zoals Co Dekker vloerbewerking.

Dat de ondervloer in goede staat moet blijven speelt niet alleen een rol als u zelf een nieuwe vloer wilt laten leggen. Met dit probleem krijgt men vaak ook te maken bij het opzeggen van een huurwoning. Door veel verhuurders wordt tegenwoordig namelijk geëist dat de vertrekkende huurder de vloeren kaal, schoon, lijmvrij en zonder beschadigingen achterlaat.

Stress niet nodig

Een belangrijke reden om voor professionele vloerverwijdering te kiezen is verder dat u tijdens het project geen last wilt hebben van stof- of geluidshinder. Bij vakkundige vloerverwijdering is de overlast voor de opdrachtgever minimaal. Het zoveel mogelijk voorkomen van hinder is namelijk een essentieel onderdeel van de vloerverwijdering-expertise.

Hoewel bij het verwijderen van bepaalde vloertypen enig lawaai onvermijdelijk is zorgt een deskundige vloerverwijderaar altijd dat er zo weinig mogelijk geluidshinder optreedt. Eventueel kan worden afgesproken dat extra maatregelen tegen mogelijke geluidsoverlast worden getroffen. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn in omgevingen als ziekenhuizen, verzorgingshuizen en scholen.

Ook wat betreft mogelijke stofverspreiding is er groot verschil tussen een professionele en een amateuristische aanpak. Een vakkundige vloerverwijderaar beseft heel goed dat preventie van stofverspreiding hoge prioriteit heeft. Zonder doeltreffende preventie kan bij het verwijderen van sommige vloertypen, zoals bijvoorbeeld een tegelvloer, erg veel stof ontstaan. Daarom is het verstandig om ook wat betreft stofpreventie duidelijke afspraken te maken.

Belangrijk is verder hoe het verwijderde vloermateriaal wordt afgevoerd. Als dit vakkundig gebeurt zal geen hinder of vervuiling optreden in gangen of liften. Ook met betrekking tot dit aspect is het zinvol om tevoren duidelijkheid te vragen. Vermeldenswaard in dit verband is dat Co Dekker de vloerrestanten afvoert in praktische afgesloten minicontainers die gemakkelijk door eventuele smalle doorgangen kunnen.

Vloerverwijderaar kiezen

Dit artikel heeft u er ongetwijfeld van overtuigd dat professionele vloerverwijdering vergeleken met een niet-vakkundige werkwijze belangrijke voordelen heeft. Ook hopen we dat de gegeven tips het makkelijk voor u maken om de juiste aanbieder te kiezen.

Het zal u bij vergelijking van diverse aanbieders zeker opvallen dat Co Dekker vloerbewerking op meerdere punten extra goed scoort. Dat komt omdat Co Dekker niet alleen vloerverwijderaar is maar ook professioneel interieurinrichter met brede veeljarige ervaring. We weten dat zowel zakelijke opdrachtgevers als particulieren veel belang hechten aan betrouwbaarheid, stiptheid, netheid en snel werken. Onze kracht is dat we wat deze aspecten betreft altijd, dus ook bij vloerverwijdering, optimaal aan de wensen van de klant tegemoet komen.

Een belangrijk pluspunt van ons bedrijf als vloerverwijderaar is verder dat wij ook veel expertise en praktische ervaring op het gebied van ondervloeren hebben. Dankzij die knowhow zijn we goed in staat om te beoordelen welke methode en apparatuur het beste geschikt zijn om een bepaalde vloer vlot en zonder risico op ondervloer-beschadiging te verwijderen.

Door onze jarenlange ervaring als vloerinstallateur zijn we vertrouwd met alle typen vloeren en ondervloeren. Daardoor kunnen we niet alleen mogelijke problemen voorkomen, ook kunt u met ons afspreken dat we de ondervloer legklaar opleveren. Alle noodzakelijke ondervloer-behandelingen kunnen we vakkundig voor u uitvoeren. Elders op onze site vindt u over onze diensten die voor het legklaar maken van een ondervloer belangrijk zijn uitgebreide informatie.

Kort samengevat luidt ons advies betreffende het inschakelen van een vloerverwijderaar: kies voor professionaliteit, beoordeel de prijs in relatie tot de kwaliteit en maak duidelijke afspraken.

Film vloerbewerking

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen content of advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Daarnaast is het dankzij cookies mogelijk informatie te delen via social media. Lees hier meer over in onze Privacy- en cookieverklaring.

Oké