Vloerverwijdering bij vloerverwarming

Vloerverwijdering met behoud van vloerverwarming

Het is onze standaard werkwijze om bij het verwijderen van een vloer te zorgen dat de ondervloer geen schade lijdt. Bij het verwijderen van een vloer met vloerverwarming gaan we nog extra zorgvuldig te werk, want we willen dat ook uw verwarmingssysteem helemaal intact blijft.

Op grond van de beschikbare informatie over de soort vloerverwarming, het vloertype en de verlijming beslissen we over de te gebruiken apparatuur en de toe te passen werkwijze. Onze aanpak is er op gericht om elke schade aan het onder de vloer liggende slangensysteem van de vloerverwarming te voorkomen.

Meestal kunnen we bij een vloerverwijdering zeker zorgen dat de vloerverwarming behouden blijft. Alleen in heel uitzonderlijke gevallen is dat vrijwel onmogelijk; dan hoort u dat van tevoren van ons.

Of het nu gaat om het verwijderen van een badkamervloer of de vloer van een grote bedrijfshal, wij doen met onze efficiënte machines alles wat mogelijk is om uw kostbare vloerverwarming in uitstekende staat te houden.

Lees meer over vloerverwijdering met behoud van vloerverwarming

Vloerverwijdering bij vloerverwarming stelt bijzondere  eisen aan expertise en apparatuur

Vloerverwijdering en vloerverwarming

Regelmatig wordt ons gevraagd of het mogelijk is bij het verwijderen van een vloer de vloerverwarming in goede staat te houden. Als wij de vloer voor u verwijderen dan is dat meestal zeker mogelijk. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden en moeilijkheden van vloerverwijdering bij vloerverwarming.

Vloerverwarming heeft een aantal belangrijke voordelen en wordt daarom steeds meer toegepast, ook als hoofdverwarming. Enkele redenen waarom veel mensen voor vloerverwarming kiezen zijn: energiezuinigheid, ruimtewinst, minder luchtstroming en gelijkmatige temperatuurverdeling.

Bij Co Dekker vloerbewerking hebben we niet alleen veelzijdige ervaring op het gebied van vloerverwijdering maar ook betreffende vloerinstallatie. Onze knowhow op het gebied van vloersoorten en ondervloeren is bij het verwijderen van een vloer waaronder zich vloerverwarming bevindt heel belangrijk. Dankzij die kennis kunnen we de betreffende situatie goed beoordelen en op de meest doelmatige manier aanpakken.

Het is onze standaard werkwijze om bij het verwijderen van een vloer te zorgen dat de ondervloer geen schade lijdt. Bij het verwijderen van een vloer met vloerverwarming gaan we nog extra zorgvuldig te werk, want we willen dat ook uw verwarmingssysteem helemaal intact blijft.

Behoud van ondervloer en vloerverwarming

Op het gebied van vloerverwarmingsbuizen is inmiddels een hoogwaardige technologie ontwikkeld. De tegenwoordige buizen zijn aanzienlijk beter dan die van zo'n 20 jaar geleden. De buizen worden omdat ze buigzaam zijn ook wel slangen genoemd. De belangrijke eigenschappen wat betreft buigzaamheid, warmtegeleiding en stevigheid worden gerealiseerd door een slim meerlagensysteem. Als wij uw vloer verwijderen doen we al het mogelijke om schade aan dit ingenieuze onder de vloer liggende slangensysteem te voorkomen.

De bij vloerverwarming vereiste aandacht voor de ondervloer is onderdeel van onze normale zorgvuldige werkwijze. Vloerverwijdering is voor ons een professioneel specialisme waarbij we met doelmatige kostenbesparende apparatuur werken. Ook als wij een vloer met daaronder vloerverwarming verwijderen kunt u er zeker van zijn dat het project vlot en met zo min mogelijk overlast verloopt. Onze aanpak is er bovendien op gericht dat zowel de ondervloer als de vloerverwarming in goede staat blijven.

Elke situatie anders

Elke situatie bij het verwijderen van een vloer met vloerverwarming stelt speciale eisen, zowel wat betreft de te gebruiken apparatuur als de toe te passen methode. Daarom stellen we ons zo goed mogelijk op de hoogte van alle factoren betreffende de vloer, ondervloer en vloerverwarming. We beginnen daarom in principe ook altijd met heel voorzichtig een deel van de vloer laagje voor laagje weg te schaven of te schrapen.

Hoe meer we weten hoe beter we kunnen zorgen dat de vloerverwijdering vlot verloopt en er geen schade aan de vloerverwarming ontstaat. Op grond van de beschikbare gegevens beslissen we over de te gebruiken apparatuur en de toe te passen werkwijze. Het gaat er om dat de werkzaamheden doelmatig, zonder hinder en tegen zo laag mogelijke kosten uitgevoerd worden terwijl het beschadigingsrisico minimaal blijft.

Vloerverwarming in cementdekvloer

Een belangrijk gegeven bij het verwijderen van een vloer met vloerverwarming is hoe diep de verwarmingsslangen liggen. De diepte is onder meer afhankelijk van de bij het installeren van de vloerverwarming toegepaste techniek.

Als de vloerverwarming bij het storten van de cementdekvloer is ingebouwd liggen de verwarmingsbuizen meestal enkele centimeters diep en zijn in het algemeen weinig problemen te verwachten. Dat is doorgaans het geval als de vloerverwarming meteen bij de bouw van een woning of bedrijfspand werd geïnstalleerd.

Maar is de vloerverwarming in een al bestaand pand aangelegd dan zijn de buizen veelal in gefreesde inkepingen in de ondervloer geplaatst. Ook dan behoren ze voor optimale werking van de verwarming tamelijk diep te liggen, maar dat is niet altijd het geval. Als de slangen ondiep zijn geplaatst bestaat verhoogd beschadigingsrisico en is bij het verwijderen extra zorgvuldigheid nodig.

Opbouwsystemen

Het is ook mogelijk dat de vloerverwarming in een opbouwlaag bovenop de ondervloer is geïnstalleerd. Voor deze opbouw worden verschillende systemen toegepast, zoals draadstaalnetten en kunststof-noppenplaten. Ook bestaan voor opbouwvloerverwarming diverse complete leveranciersgebonden systemen.

Bij opbouw gaat het in het algemeen om droogbouw, hetgeen betekent dat de buizen in een open structuur met daarboven een dunne afdekvloer liggen. Maar er bestaan ook opbouwsystemen waarbij het buizennetwerk helemaal door nat te verwerken mortel wordt omsloten.

Bij de verschillende opbouwtechnieken liggen de verwarmingsslangen in het algemeen ondiep. Daarom is bij het verwijderen van een vloer met dit type vloerverwarming meestal een heel precieze aanpak vereist.

Vloertype en verlijming

Om de geschikte apparatuur en werkwijze te kiezen zijn behalve de soort vloerverwarming ook het vloertype en de verlijming van belang. Tegenwoordig kan bij uiteenlopende vloersoorten vloerverwarming worden toegepast, zoals bijvoorbeeld tapijt, pvc, linoleum, plavuizen, natuursteen, parket, gietvloer. Deze verschillende vloersoorten kunnen verder op verschillende manieren op de ondervloer zijn aangebracht: normaal verlijmd, extra vast verlijmd of met een andere techniek. Wij beoordelen alle van belang zijnde factoren om de vloer efficiënt en zonder schade te kunnen verwijderen.

Vaak kunnen we de vloerverwijdering realiseren met een speciaal voor de situatie aangepaste ride-on stripper. Door deze machine te voorzien van speciale beitels, afgestemd op de vloersituatie, kunnen we heel precies te werk gaan. Als de verwarmingsslangen heel ondiep liggen wordt de vloer door ons in dunne laagjes weg geschaafd of geschraapt. Dat doen we door bijvoorbeeld planetair schuren, planetair frezen of trommelfrezen.

Vrijwel altijd kunnen we bij het verwijderen de vloerverwarming in goede staat houden. Maar er zijn ook situaties die verhoogd risico met zich meebrengen. Dan zijn nog extra maatregelen nodig.

Risicosituaties bij verwijderen vloer met vloerverwarming

Als we bijvoorbeeld een heel vast verlijmde tegelvloer moeten verwijderen kan er verhoogd risico op beschadiging van de ondervloer bestaan. Ook bij op de ondervloer verlijmd parket is het zonder schade verwijderen soms heel lastig. In zulke situaties kan soms niet worden voorkomen dat de verwarmingsbuizen worden geraakt, met name als ze nogal ondiep liggen.

De situatie is ook problematisch als een tegelvloer in het cement van de ondervloer is gemetseld. Bij het verwijderen van tegels die vast in de cementdekvloer zitten kan niet geheel worden vermeden dat soms bij het verwijderen enige beschadiging aan deze ondervloer ontstaat.

Vaak kunnen we bij de genoemde en andere risicosituaties door speciale maatregelen toch zorgen dat de vloerverwarming behouden blijft. Alleen in heel uitzonderlijke gevallen zijn de omstandigheden zodanig dat het waarschijnlijk onmogelijk is om de vloerverwarming te handhaven. Dan hoort u dat van tevoren van ons.

Co Dekker voor vloerverwijdering bij vloerverwarming

Als Co Dekker een vloer met vloerverwarming verwijdert is de kans op beschadiging van verwarmingsslangen minimaal. Hoewel beschadigingen niet absoluut kunnen worden uitgesloten biedt onze werkwijze optimale zekerheid dat de ondervloer en de verwarming in goede staat blijven. Mochten er als gevolg van onvermijdelijke factoren toch beschadigingen optreden dan zorgen wij dat deze snel en deskundig worden gerepareerd.

Wij doen als vloerverwijderaar alles wat mogelijk is om uw kostbare vloerverwarming in uitstekende staat te houden. We beschikken daartoe over meerdere typen efficiënte aanpasbare machines. Ook voor uw project kunnen we de meest doelmatige apparatuur inzetten om een gave ondervloer en een onbeschadigde vloerverwarming op te leveren. Of het nu gaat om het verwijderen van een badkamervloer of de vloer van een grote bedrijfshal, wij beoordelen de situatie en maken een risicobeperkend en kostenbesparend plan van aanpak.

Dus vermijd problemen en neem voor overleg contact met ons op. Wij laten u weten hoe we die vloer snel, betaalbaar en met behoud van de vloerverwarming voor u kunnen verwijderen.

Film dekvloer verwijderen

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen content of advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Daarnaast is het dankzij cookies mogelijk informatie te delen via social media. Lees hier meer over in onze Privacy- en cookieverklaring.

Oké