PVC vloeren

Pvc-vloer: mooi, praktisch en niet duur

Pvc-vloeren worden steeds meer toegepast, in woningen, in zakelijke interieurs en bij projecten. Dit vloertype is heel populair, onder meer vanwege de grote slijtvastheid en sterkte. Bijzonder praktisch is ook dat pvc-vloeren dankzij hun ondoordringbare oppervlak uitstekend vochtbestendig en makkelijk te onderhouden zijn. Pvc heeft bovendien een geluiddempende werking en gunstige antislip-eigenschappen. Een ander belangrijk pluspunt is dat uw pvc-vloer bij vloerverwarming de warmte snel en zonder verlies doorgeeft.

Co Dekker Vloerbewerking levert een breed assortiment pvc-vloerbedekking van gerenommeerde merken; producten die uitmunten wat betreft praktische en esthetische kwaliteit. Kies uit ons gevarieerde aanbod van stijlvolle abstracte patronen, mooie natuursteen-imitaties en trendy metallic-look dessins. Ook hebben we prachtige wood-look texturen, waaronder producten met een realistisch reliëf-oppervlak als van echt hout. Vermeldenswaard is verder de mogelijkheid om met een bepaald legpatroon een unieke pvc-vloer te ontwerpen. Op het gebied van legpatronen kunt u bij Co Dekker kiezen uit een veelzijdig aanbod professionele designs.

Welke pvc-vloer u ook kiest de uiteindelijke kwaliteit wordt bereikt door professionele installatie. Maak gebruik van onze ervaring en expertise om die prachtige pvc-vloer te verkrijgen die helemaal in uw interieur past.

Pvc-vloer heeft de toekomst

Pvc toenemend populair

Bij het kiezen van een vloerbedekking zijn uiteenlopende factoren van belang. Het gaat niet alleen om de praktische eigenschappen, zoals slijtvastheid, vochtbestendigheid en warmtegeleiding. Ook het design en de uitstraling spelen een belangrijke rol. Om een keuze te maken worden vaak meerdere soorten vloerbedekking met elkaar vergeleken. Steeds vaker wordt uiteindelijk gekozen voor pvc, want pvc heeft niet alleen sterke pluspunten, ook is er op het gebied van pvc-vloerbedekking een uitgebreid en veelzijdig aanbod. Pvc wordt steeds meer toegepast, in woningen, in zakelijke interieurs en bij projecten.

Dat pvc toenemend populair is komt onder meer doordat deze vloerbedekking goed past in een milieubewuste lifestyle. Want de belangrijkste grondstof van pvc, polyvinylchloride, is uitstekend recyclebaar. Verschillende producten in het Co Dekker pvc-assortiment zijn voor een deel opgebouwd uit gerecycleerd materiaal.

Een andere belangrijke oorzaak van de groeiende vraag naar pvc is de opmerkelijke technische innovatie die de laatste jaren heeft plaatsgevonden en die nog steeds doorgaat. Dankzij de technische vooruitgang overtreffen de veelzijdige pluspunten en toepassingsmogelijkheden van pvc steeds vaker de eigenschappen van andere soorten vloerbedekking.

Ook hebben de nieuwe productietechnische mogelijkheden de designwereld gestimuleerd tot het ontwerpen van vele prachtige dessins. Er kan tegenwoordig worden gekozen uit een enorm aanbod kleuren, patronen en oppervlaktestructuren, zowel abstract als op de natuur gebaseerd. Een belangrijke trend is verder dat ook wat betreft het uiteindelijke vloerontwerp grote diversiteit mogelijk is. Bij Co Dekker vindt u niet alleen vele pvc-dessins van gerenommeerde merken, ook bieden we keuze uit een scala vloerontwerpen.

Terwijl in het verleden nog vaak vooral het prijsvoordeel de keuze op pvc deed vallen zijn het tegenwoordig steeds meer de praktische pluspunten, de mooie dessins en het veelzijdige aanbod waardoor pvc het beste scoort. U wilt een vloer met een geheel eigen sfeer in uw woning of zakelijke ruimte? Met een Co Dekker pvc-vloer is dat zeker mogelijk.

Pvc: de praktische vloer

De opmerkelijke praktische eigenschappen van pvc vormen nog altijd vaak het belangrijkste argument om voor dit type vloerbedekking te kiezen. Onder meer worden pvc-vloeren bijzonder gewaardeerd vanwege hun grote slijtvastheid en sterkte. Dat een pvc-vloer heel lang meegaat is in het bijzonder te danken aan de topcoating. Deze garandeert dat de vloer uitstekend slijtvast, stootvast en krasbestendig is. Voor nog meer sterkte brengt Co Dekker over een geïnstalleerde vloer in principe altijd ook nog een polyurethaan beschermlaag aan. Dankzij deze extra PUR-laag blijft een door ons geïnstalleerde pvc-vloer door de jaren heen mooi en in goede staat.

Heel praktisch is ook dat pvc-vloeren een ondoordringbaar oppervlak hebben, waardoor ze uitstekend bestand zijn tegen vocht. Pvc kan zelfs zonder bezwaar worden toegepast in natte ruimtes zoals badkamers.

Goed om te weten is verder dat pvc-vloerbedekking een geluiddempende werking heeft. Dat kan onder meer van belang zijn om in appartementsgebouwen mogelijke problemen door gehorigheid te voorkomen.

Ook vanwege de gunstige antislip-eigenschappen is pvc voor steeds meer mensen de uiteindelijke keuze. Als u een vloer wilt die prettig stroef is aan de voeten dan hebben we daarvoor in ons assortiment zeker wat u zoekt.

Pvc is verder een goede warmtegeleider en kan daarom uitstekend met vloerverwarming worden gecombineerd. De pvc-vloer geeft de warmte goed door, dus de vloerverwarming werkt snel en zonder energieverlies. Met pvc op de vloer is het mogelijk om vloerverwarming als hoofdverwarming te hebben, waarbij extra warmtebronnen vaak niet nodig zijn.

Van belang is ook dat pvc dankzij het gesloten oppervlak bijzonder makkelijk te onderhouden is. Met zo nu en dan stofzuigen en dweilen blijft de vloer uitstekend schoon. En eventuele vet- of olievlekken laten zich gemakkelijk verwijderen. Omdat het onderhoud zo gemakkelijk is kan een pvc-vloer altijd een hygiënisch oppervlak hebben, hetgeen onder meer voor spelende kinderen van belang is. Wilt u de vloer af en toe een extra schoonmaakbeurt geven dan kan daarvoor een speciaal middel worden gebruikt. Co Dekker zal graag het voor uw vloer meest geschikte pvc-schoonmaakmiddel leveren.

Keuze uit vele dessins

Dat pvc zo'n veel gekozen vloerbedekking is komt ook omdat enorm veel dessins verkrijgbaar zijn. Heel opmerkelijk is onder meer het grote aanbod natuurgetrouwe hout-imitaties. Het is productietechnisch geen probleem meer om verrassend realistische wood-look pvc-stroken, met in het oppervlak een reliëf als van echt hout, te vervaardigen. Vergeleken met een echte houten vloer heeft een hoge kwaliteit wood-look pvc-vloer het belangrijke pluspunt dat hij veel gemakkelijker schoon en mooi gehouden kan worden.

Ook is het steeds beter mogelijk om aan pvc-tegels de uitstraling van een mooie steensoort te geven. Of het nu gaat om marmer, beton, leisteen, of een ander steentype, met pvc is tegenwoordig een vrijwel niet van echt te onderscheiden stone-look mogelijk.

Heel trendy zijn verder de metallic-look pvc-stroken en -tegels. Deze zijn ideaal om een futuristisch aanzien aan een vertrek te geven. Ook bij een metallic-look pvc-vloer valt op hoe realistisch deze dankzij nieuwe technieken is.

Ook als het gaat om abstracte dessins kan uit een overvloedig aanbod worden gekozen. Een pvc-vloer met een abstract patroon kan heel luxueus of juist strak en sober zijn. Kies precies de uitstraling die u zoekt, bijvoorbeeld sierlijk, dromerig, speels of stoer. Als het er om gaat een persoonlijke sfeer tot expressie te brengen dan is bij Co Dekker altijd het ideale abstracte pvc-dessin te vinden.

LVT

Toenemend populair zijn verder de LVT-tegels en -stroken, die worden vervaardigd door onder verhitting een aantal lagen van verschillend materiaal, waaronder vaak glasvezel, op elkaar te persen. De verschillende lagen zijn tezamen verantwoordelijk voor de hoogwaardige eigenschappen van het product. LVT betekent letterlijk Luxury Vinyl Tile, maar deze aanduiding wordt behalve voor pvc-tegels ook wel gebruikt als het gaat om stroken die volgens deze techniek zijn vervaardigd.

De LVT-technologie werd in het verleden voornamelijk toegepast om de praktische eigenschappen van pvc nog verder te verbeteren. Maar tegenwoordig kunnen met deze methode ook steen- en hout-imitaties worden vervaardigd die nauwelijks van echt zijn te onderscheiden.

Vergeleken met echt steen of hout zijn LVT-tegels en -stroken heel dun. Daardoor is het vaak mogelijk om ze bovenop een bestaande stenen of houten vloer te installeren. Het niet hoeven verwijderen van de bestaande vloer kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.

Co Dekker, uw pvc-specialist

Uit het enorme op de markt zijnde aanbod heeft Co Dekker voor u een breed assortiment topkwaliteit pvc-producten samengesteld. Ons assortiment is opgebouwd uit de indrukwekkende collecties van topmerken als Amtico, Moduleo, Expona, Forbo, mFlor en Wineo. Dankzij de grote diversiteit in ons aanbod kan voor iedere vloer een optimale keuze worden gemaakt.

Bij het kiezen gaat de aandacht om te beginnen meestal uit naar de praktische eigenschappen. Wat dit betreft heeft Co Dekker het voor u gemakkelijk gemaakt: al onze merken munten uit wat betreft slijtvastheid, vochtbestendigheid en andere praktische kwaliteiten.

Ook wat betreft de vormgeving is ons aanbod bijzonder veelzijdig. Naast vele mooie wood-look, stone-look en metallic-look producten hebben we ook veel prachtige abstracte dessins in ons assortiment. Tegenwoordig wordt ook steeds meer keuze geboden wat betreft oppervlaktestructuur; een natuurgetrouw reliëf kan onder meer bij wood-look dessins een opvallend mooi effect opleveren.

Een pvc-vloer laten installeren is méér dan alleen de tegels of stroken uitzoeken. De keuze is pas geslaagd als u ook een legpatroon naar wens hebt gekozen. Het gaat om het totale vloerontwerp. Daarom is het zinvol te rade te gaan bij een vakkundige pvc-specialist zoals Co Dekker. Graag zijn we u van dienst bij het kiezen en ontwerpen van de pvc-vloer die u blij maakt.

Belangrijk is ook dat uw pvc-vloer professioneel wordt geïnstalleerd. Ook wat dit betreft komen de ervaring en de expertise van Co Dekker Interieurprojecten goed van pas. Bij Co Dekker werken we uitsluitend volgens de dryback-methode, waarbij de pvc-tegels en -stroken door middel van verlijming op de ondergrond worden aangebracht. Want alleen zo wordt een in alle opzichten hoogwaardige vloer verkregen. Meer informatie over ons pvc-assortiment en het door ons laten installeren van uw pvc-vloer vindt u elders op deze site.

Film PVC vloeren

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen content of advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Daarnaast is het dankzij cookies mogelijk informatie te delen via social media. Lees hier meer over in onze Privacy- en cookieverklaring.

Oké