Linoleum vloeren

Linoleumvloer: duurzaam en modern

Linoleum vloerbedekking heeft een bijzondere uitstraling en is bovendien optimaal praktisch. Moderne linoleumsoorten bieden nog steeds de tijdloze pluspunten van het traditionele product, maar zijn bovendien met nieuwe kwaliteiten uitgebreid. Ook is het aanbod wat betreft formaten, texturen, dessins en kleuren tegenwoordig heel veelzijdig. Linoleumvloeren zorgen dan ook in heel veel omgevingen jaar na jaar voor comfort en sfeer.

Linoleum is heel duurzaam, niet alleen in de betekenis van milieuvriendelijk maar ook omdat deze vloerbedekking door de jaren heen mooi en in goede staat blijft. De hoge slijtvastheid en kleurechtheid zitten niet alleen in de toplaag maar zijn door-en-door eigenschappen van het materiaal. Omdat een linoleumvloerbedekking enkele millimeters dik is gaan de kwaliteit en de aanblik door slijtage nauwelijks achteruit.

Een belangrijk pluspunt van linoleum is verder de uitstekende warmtegeleiding, waardoor dit vloertype goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Linoleum is ook bijzonder hygiënisch, omdat bacteriën er zich niet op kunnen ontwikkelen.

Bij Co Dekker Vloerbewerking vindt u een veelzijdig aanbod linoleum van gerenommeerde fabrikanten. Graag komen we met stalen bij u langs, maar nog beter kunnen we u in onze showroom laten zien welke prachtige soorten en dessins beschikbaar zijn.

Wij hebben met het leggen van linoleum veel professionele ervaring. Bij Co Dekker Vloerbewerking slaagt u er zeker in de linoleumvloer te verkrijgen die aan uw interieur een stralende eigen identiteit geeft. Desgewenst kunnen we een unieke custom-design linoleumvloer volgens uw eigen ontwerp installeren. Co Dekker Vloerbewerking, uw linoleumspecialist voor volop keuze en ervaren vakmanschap.

Linoleum: duurzame moderne vloer met karakter

Linoleum, de duurzame vloer

Linoleum is in meerdere opzichten een bijzonder duurzame vloerbedekking. Een linoleumvloer is op de eerste plaats heel duurzaam in de betekenis van milieuvriendelijk. De belangrijkste grondstof van linoleum, lijnzaadolie, wordt verkregen uit de zaadjes van de vlasplant. De naam linoleum heeft daarmee te maken; deze is afgeleid van Linum en Oleum, de Latijnse woorden voor vlas en olie. Ook de overige materialen in de samenstelling, zoals hars, kalksteen, houtmeel, kurkmeel en jute, vormen geen belasting voor het milieu. Linoleum is dankzij de opbouw uit deze natuurlijke substanties goed biologisch afbreekbaar. Ook worden geen schaarse grondstoffen verbruikt, want de gebruikte materialen zijn hernieuwbaar, recyclebaar of overvloedig beschikbaar.

Linoleum is bovendien heel duurzaam in de betekenis dat deze vloerbedekking heel lang meegaat en in goede staat blijft. De hoge slijtvastheid en kleurechtheid zitten niet alleen in de toplaag maar zijn door-en-door eigenschappen van het materiaal. De lange levensduur is verder te danken aan het feit dat een linoleumvloerbedekking enkele millimeters dik is, zodat als er toch enige slijtage optreedt de vloer daar nauwelijks door achteruitgaat. De sterkte wordt zelfs in de loop der jaren nog beter. Dat komt doordat het belangrijkste bestanddeel van linoleum, de lijnzaadolie, onder invloed van de lucht verder uithardt.

Het kan ook zeker duurzaam worden genoemd dat linoleum al 150 jaar zijn praktische en esthetische kwaliteiten heeft bewezen. De samenstelling ervan is al die tijd niet principieel veranderd, maar wel zijn in de loop der jaren nog aanvullende technische verbeteringen geïntroduceerd. Als resultaat van deze doorgaande innovatie kan vandaag de dag worden gekozen uit een breed eigentijds aanbod linoleumsoorten met uiteenlopende praktische en esthetische eigenschappen.

Linoleum: tijdloos kwaliteitsproduct

De naam linoleum staat al ongeveer 150 jaar voor een categorie vloerbedekking van bijzonder hoge kwaliteit. Een linoleumvloer blijft door de jaren heen mooi. De uitmuntende slijtvastheid is te danken aan de samenstelling van linoleum uit lijnzaadolie en andere natuurlijke stoffen. De lijnzaadolie wordt eerst ingekookt en daarna vermengd met andere substanties, zoals hars, kurkmeel, houtmeel en kalksteen. Ook worden natuurlijke kleurstoffen toegevoegd. Door dit mengsel te laten uitharden ontstaat een buitengewoon sterk, slijtvast en stootvast materiaal dat optimaal geschikt is voor vloerbedekking. Frequent beloop, zware meubels, rijdende bureaustoelen, druk spelende kinderen, de linoleumvloer kan er tegen.

Een ander belangrijk pluspunt is dat linoleum als harde vloerbedekking heel gemakkelijk is schoon te houden. Dat is nog extra zo door de antistatische eigenschappen van het materiaal. Door de afwezigheid van statische elektriciteit worden stof en vuil niet op de vloer vastgehouden. En als een druk belopen linoleumvloer na een aantal jaren toch wat minder mooi is geworden hoeft dat niet blijvend te zijn. Door vernieuwing van de waslaag of de speciale toplaag kan de vloer er namelijk weer als nieuw uitzien.

Linoleum heeft nog diverse andere voordelen. Onder meer is het ook een bijzonder hygiënische vloerbedekking, omdat bacteriën zich niet op het linoleummateriaal kunnen ontwikkelen. Ook een belangrijk pluspunt is de uitstekende warmtegeleiding, waardoor linoleum goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Moderne linoleumsoorten bieden nog steeds de tijdloze pluspunten van het traditionele product, maar zijn bovendien met nieuwe praktische en esthetische kwaliteiten uitgebreid. Ook is het aanbod wat betreft formaten, texturen, dessins en kleuren tegenwoordig heel veelzijdig. Linoleumvloeren kunnen dan ook in heel veel omgevingen worden aangetroffen. In woonkamers, slaapkamers, kantoren, kantines, scholen, ziekenhuizen, openbare gebouwen en andere ruimtes zorgen linoleumvloeren jaar na jaar voor comfort en sfeer.

Co Dekker: uitgebreid en veelzijdig linoleumaanbod

Bij Co Dekker bent u aan het juiste adres als u een linoleumvloer wilt die niet alleen optimaal praktisch is maar ook een bijzonder karakter heeft. U vindt bij ons het veelzijdige aanbod van de drie internationale linoleumfabrikanten: Forbo, DLW en Tarkett. De linoleumproducten van marktleider Forbo worden in Nederland geproduceerd en zijn op de markt onder de merknaam Marmoleum. DLW is een Duits en Tarkett een Frans bedrijf. In het omvangrijke assortiment van deze drie grote leveranciers is zeker de ideale linoleumsoort te vinden voor de vloer waar uw gedachten naar uitgaan.

Belangrijk is natuurlijk vooral welke sfeer u met de vloer wilt creëren. De esthetische uitstraling van de vloer kan een belangrijke bijdrage aan de visuele beleving van uw ruimte leveren. Niet alleen het dessin speelt een rol maar ook de oppervlaktestructuur ofwel de textuur. Verder kan ook door het legpatroon van linoleumtegels en/of -stroken een bijzondere vloeroptiek worden verkregen.

Ook wat betreft de praktische eigenschappen kunnen we u zeker een geschikte linoleumsoort aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan een vloer die ook tegen extreem zware belasting bestand moet zijn. Verder hebben wij in ons assortiment ook speciale geluiddempende linoleumsoorten voor omgevingen waar beslist geen geluidshinder mag voorkomen. Ook vindt u bij ons extra veerkrachtige linoleumsoorten, gebaseerd op toevoeging van kurk aan de samenstelling. Vermeldenswaard zijn verder de speciale brandvertragende linoleumsoorten, die onder meer toepassing vinden voor vluchtroutes in gebouwen. Co Dekker Interieurprojecten kan in principe voor iedere omgeving en toepassing de optimale linoleumvloer leveren.

Linoleum van de rol: heel veel keuze

Het uitzoeken van een linoleumvloer is als gevolg van het veelzijdige aanbod vaak niet gemakkelijk. Om te beginnen staat u voor de vraag of u een vloer wilt met linoleum in banen, dat wil zeggen van de rol, of een ontwerp met tegels en/of stroken.

Het in banen leggen vindt nog steeds veel toepassing, begrijpelijk want er is een overvloedig aanbod van prachtige linoleumproducten aan de rol. Het is allang niet meer zo dat alleen banen met het traditionele marmerdessin verkrijgbaar zijn. De drie grote linoleumfabrikanten brengen tegenwoordig meerdere productlijnen en elke productlijn is veelal weer onderverdeeld in diverse collecties. Kenmerkend voor een bepaalde collectie is vaak vooral de textuur, hoe het product aanvoelt. Binnen een collectie zijn weer meerdere typen ofwel dessins verkrijgbaar. Er is dus volop keus om met linoleum in banen een vloer met een mooie eigen identiteit te creëren.

Zo kan bijvoorbeeld met de Cocoa collectie van de Marmoleum Solid productlijn een natuurlijke korrelige uitstraling worden verkregen. Deze Cocoa-textuur wordt productietechnisch gerealiseerd door cacaoschillen aan de samenstelling toe te voegen.

Heel opmerkelijk is ook de Striato textura collectie uit de Marmoleum Lineair productlijn. De bijzondere reliëf-textuur van dit product heeft een prachtig esthetisch effect en zorgt bovendien voor aangename antislip-stroefheid. Interessant is ook dat kleine beschadigingen van een Striato textura vloer nauwelijks opvallen omdat ze door de textuur worden gecamoufleerd.

Wij hebben behalve deze twee voorbeelden nog vele andere soorten linoleum aan de rol in ons assortiment. Graag laten we u stalen zien en zijn we u bij het maken van een keuze met informatie en advies behulpzaam.

 

Creatief met modulaire linoleumformaten

Tegenwoordig kiezen ook veel mensen voor een vloerontwerp op basis van tegels en/of stroken. Het is namelijk een aantrekkelijke optie om door het combineren van modulaire formaten en dessins een bijzondere vloer te ontwerpen.

Linoleumfabrikanten komen met speciale productlijnen aan deze vraag tegemoet. Een opmerkelijk voorbeeld wat dit betreft is de Marmoleum Modular productlijn van Forbo, een modulair systeem waarmee heel veel creatieve combinaties mogelijk zijn. Er kan worden gekozen uit 5 collecties, elk met karakteristieke texturen en dessins: Shade, Colour, Marble, Lines en Textura. In het Modular-systeem zijn meer dan 60 kleuren en 6 productformaten beschikbaar, dus het aantal design-mogelijkheden is heel uitgebreid.

Ook veel creatieve mogelijkheden worden geboden door de veelzijdige Naturecore Luxury productlijn van DLW. De linoleumstroken van dit systeem hebben opvallend mooie woodlook-dessins. Er kan worden gekozen uit 18 houtsoorten en vele dessins.

Behalve de genoemde productlijnen hebben wij nog veel meer aanbod waaruit u een keuze voor een modulaire linoleumvloer kunt maken. Graag komen we met stalen bij u langs, maar nog beter kunnen we u in onze showroom laten zien welke prachtige modulaire formaten en dessins beschikbaar zijn. Bij Co Dekker slaagt u er zeker in de linoleumvloer te vinden die aan uw interieur een stralende eigen identiteit geeft.

 

Custom-design linoleumvloer

Co Dekker kan ook een unieke linoleumvloer volgens uw eigen ontwerp installeren. Een custom-design vloer wordt samengesteld uit kleine en grotere op maat gesneden stukken linoleum. Voor het precies uitsnijden van deze onderdelen is de Aquajet-techniek bijzonder praktisch. Forbo vroeg aan drie  internationale ontwerpers, waaronder de Nederlandse kunstenaar Sigrid Calon, om met de creatieve mogelijkheden van de Aquajet-techniek aan de gang te gaan en dat leverde verrassende resultaten op.

Custom-design is de ideale optie als u een volstrekt unieke vloer wilt. Een interessante mogelijkheid is bijvoorbeeld om uw vloer een eigen identiteit en uitstraling te geven door uw bedrijfslogo er in te verwerken. De Aquajet-techniek kan ook worden toegepast om met custom-design in openbare gebouwen looprichtingen aan te geven. Verder kan op deze wijze bijvoorbeeld een grote ruimte zonder fysieke afscheidingen worden onderverdeeld.

Professionele linoleum-installatie

Een linoleumvloer voldoet aan hoge kwaliteitseisen, maar om dat resultaat te bereiken moet de vloer wel professioneel worden geïnstalleerd. Voor het leggen van linoleum is meer vakmanschap nodig dan voor veel andere soorten vloerbedekking. Onder meer moet worden gezorgd dat de ondervloer in goede staat en volkomen vlak is, want als dat niet zo is zal de kwaliteit van de linoleumvloer teleurstellend zijn.

Om een goede ondergrond te verkrijgen is meestal nodig dat de bestaande vloerbedekking wordt verwijderd. Dat doen wij snel en efficiënt met onze speciale apparatuur. Verder kan sanering van de ondervloer nodig zijn, het door schuren verwijderen van uiteenlopende ongerechtigheden. Ook daarvoor beschikken wij over doelmatige machines. Eventueel wordt de ondergrond daarna nog met egalisatiecement helemaal vlak gemaakt. Meer informatie over vloerverwijdering, vloersanering en egalisatie vindt u elders op deze website.

Zodra de ondervloer in perfecte conditie is beginnen we met het eigenlijke leggen van de linoleum vloerbedekking. Wij hebben bij Co Dekker met het leggen van linoleum veel professionele ervaring, zowel met banen als met modulaire formaten. Onze standaardwerkwijze is dat de linoleum volledig op de ondervloer wordt vastgelijmd. Om goede hechting te bevorderen wordt de vloer vervolgens met een speciale wals stevig aangedrukt.

Als er mogelijk vochtproblemen kunnen optreden zorgen we bovendien dat alle voegen volledig waterdicht zijn. We gebruiken een lasrobot om de naden perfect af te sluiten. De voegen worden eerst enkele millimeters uitgefreesd, waarna ze onder verwarming met een speciaal vulmateriaal worden afgedicht.

Ook voor het vakkundig vernieuwen van een linoleum-toplaag kunt u bij ons terecht. Als wij uw jarenlang gebruikte linoleumvloer van een hoogwaardige nieuwe toplaag voorzien is hij weer even stralend als in het begin.

Co Dekker, uw linoleumspecialist voor volop keuze en ervaren vakmanschap.

Film linoleum vloeren

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Met deze informatie passen wij en derde partijen content of advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Daarnaast is het dankzij cookies mogelijk informatie te delen via social media. Lees hier meer over in onze Privacy- en cookieverklaring.

Oké